blokkk.com élelmiszeráruda - sarki fűszeres                                          HíRKIRAKATTMUSTRA

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                                                                _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Auchan benzinkút után jön az Auchan online áruház

Hiába a nagyáruházak ketrecbe zárása, 2015-ben jön az Auchan franchise is, amit nem korlátoz semmi.

                                                                                                                                                                                                                               blokkk.com

Az Auchan Magyarország Kft. éves bruttó forgalma 2014-ben 326 milliárd forintra nőtt, ami nem jelent nagyságrendjét tekintve változást a 2013. évi 324 milliárd forinthoz képest. 2014-ben a vásárlások száma az előző évhez képest 2 millióval emelkedve elérte a 42 milliót. A mérleg szerinti eredmény 12,5 milliárd forintos veszteség, aminek döntő része egy 11 milliárdos, terven felüli értékcsökkenés.
(Napi.hu, 2015. március 9.)

 

Terebélyesedik az Auchan

Pontgyűjtés, benzinkút, kisáruház.

Az Auchannál is jönnek a pontgyűjtő kártyák. Az új benzinkutak mellett a pontgyűjtő kártya az Auchan idei dobása.

Az Auchan újabb benzinkutakat nyit Magyarországon, így belátható időn belül kettő kivételével mindegyik áruháznál tankolhatnak a vásárlók. Új hipermarketek építését is mérlegelik, így elképzelhető, hogy a Liszt Ferenc repülőtérnél, valamint Pécsett épülnek újak (ezekre még a plázastop előtt megkapták az engedélyeket.

Az Auchan is megjelenik a belvárosokban, kisebb alapterületű áruházakkal, ezek formájáról és indítási időpontjáról azonban még nem döntöttek. A netes vásárlás bevezetése továbbra is tervben van, hosszú ideje dolgoznak ezen.
 

Az áruházlánc még 2014-ben bevezeti a vásárlói "Bizalom kártyát" is, a hűségprogrammal kedvezményeket kaphatnak a vásárlók. A kártya nem fizetésre, hanem pontgyűjtésre használható. Az áruházláncnak egyébként részben eddig is volt hűségkártyája, hiszen a korábbi Cora-kártyákat nem vonták ki a forgalomból (a Cora-kártyások átvihetik pontjaikat az új rendszerbe).

A pontgyűjtő rendszer lényege, hogy egyes termékek megvásárlása után pontokat kapnak a vevők, ezt pedig gyakorlatilag levásárolhatják (10 pont = 5 forint) értékben.

A lánc hosszú távú tervek között szerepel a megváltozott munkaképességű dolgozók létszámának növelése: 2018-ra ezer ilyen munkavállalót terveznek alkalmazni.

(Pénzcentrum.hu, 2014. október 2.)

 

Törekszik a magyar Auchan

2013-ban 8%-kal nőtt a  forgalma a magyar piacon.

2013-ban az Auchan Magyarország Kft. forgalma 8 százalékkal nőtt, s 324 milliárd forintos éves bruttó forgalmat ért el a 19 áruházban és a hozzájuk tartozó 11 töltőállomáson. A vásárlók száma megközelítette a 40 milliót. 2014-ben 6 új, elsősorban vidéki töltőállomás nyitását, összesen mintegy 3 milliárd forintnyi beruházást tervez a kiskereskedelmi lánc.


A tartósan magas benzinár, a trafiktörvény miatti termékszám csökkenés és a tavalyi évi naptárhatás egyaránt fékezték a forgalmat, de az Erzsébet-utalvány elfogadásával (2012. végétől), valamint az áruházak összehangolásával és egy töltőállomás nyitásával javította üzleti tevékenységét az Auchan áruházlánc Magyarországon. A kiadások mérséklése érdekében a vállalat csökkentette a működési költségeit, többek között az energiaköltségek további mérséklésével, a csomagolóanyag- és a reklámköltségek visszafogásával.

 
Az áruházlánc éves bruttó forgalma elérte a 324 milliárd forintot 2013-ban, mely a 299,5 milliárd forintos, 2012. évihez viszonyítva 8 százalékos fejlődést jelent. Az eladott termékek száma 6 százalékkal, a vásárlók száma 7 százalékkal emelkedett. Az Auchan a kezdetektől fogva hosszú távon tervezett Magyarországon, 16 éves története során 2013-ban zárta a vállalat az első évet, amikor beruházásait finanszírozni tudta az anyavállalat támogatása nélkül. 2014-ben 3 milliárd forint beruházást tervez a vállalat, többek között 6 új, elsősorban vidéki töltőállomás megnyitásával.

A kiskereskedelmi lánc bővítette hazai beszállítóinak körét, mely mára eléri az 1350-et, a több mint 1500 beszállító 90 százaléka hazai vállalkozás.

A kereskedelmi lánc saját márkáinak fejlesztése is folytatódott. A legolcsóbb, úgynevezett Tuti Tipp termékek száma elérte a 800-at, a vezető márkák termékeinek minőségét kedvező áron nyújtó madaras jellel ellátott, 2009-ben bevezetett Auchan sajátmárkás termékek száma pedig meghaladta a 2000-et.
(Népszabadaság, 2014. március 27.)

 

 
 

blokkk.com Vissza: blokkk.com nyitóoldal Vissza: élelmiszeráruda

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________