blokkk.com                                                     │ kirakatles » fillérművek │                                                            │ hírkirakattmustra │          

 

 

A magyar kuponvilág

A Bónusz Brigád a magyar kuponpiac veleje.

                                                                                                                                                                                                                              blokkk.com


A kuponláz, a közösségi vásárlóoldalak fél évtizede vernek nagyobb hullámokat Magyarországon, azóta több ezer regisztrált tagot juttattak kedvezményes szolgáltatásokhoz, vagy éppen termékekhez is. 2014-ben 16,5 milliárd forintra duzzadt a kuponos online napi ajánlatok összesített forgalma Magyarországon az eNET januári felmérése szerint. Ez az összeg a bónuszos, kuponos oldalak és az online vásárlói klubok piacának forgalmát mutatja.

A bónuszos, kuponos oldalak 2015. első kilenc hónapjában megközelítőleg négymilliárdos forgalmat hoztak, ami 18 százalékos növekedés 2014. azonos időszakához képest, de ez a növekedés a piacvezető Bónusz Brigád hozadéka. A Bónusz Brigád ezt megelőzően, 2014-ben 3,4 milliárdos forgalmával 37 százalékos növekedést ért el 2013-hoz képest. Jelenleg közel 90 százalékos a piaci részesedése. A második a Kupon Világként ismert, ma már román tulajdonban lévő Zumzi, a harmadik a Napideal!.

A kuponpiacot indulásakor a szépségipar szolgáltatásai húzták, a női vásárlókra épült. A kuponos vásárlóknak több mint kétharmada nő, és szintén ekkora arányban a 20 és 45 év közöttiek körében a legnépszerűbb. Mindemellett - ugyan már több vidéki nagyvárosban is terjednek az online kuponok, mégis - a vásárlók több mint 70 százaléka Budapesten és agglomerációjában él. Néhány éve felerősödött az utazások iránti kereslet, többen erre specializálódtak, de népszerűek még az orvosi ajánlatok is, a fogászat a legkedveltebb. Az elmúlt 1-2 évben a termékértékesítés nagyobb helyet szorított magának a kuponok piacán, de ezen a területen kisebbek a kedvezmények, viszont - nem véletlenül - óriási a kínálat.


A kuponvilág időszakról-időszakra ingadozik. Ősszel a wellness, a tanfolyamok, az év végi ajándékok és az utazások népszerűek. Év elején már a nyári utazásoké és a Valentin-napé a főszerep. Tavasszal és nyár elején a szabadidős programok és a nyaralások után van nagyobb érdeklődés.


A kedvezményt adó kuponokkal 70-80 százalékos kedvezménnyel hozzá lehet jutni egy-egy szolgáltatáshoz. Ennek hátterében egyrészt az áll, hogy a kuponokon keresztül engedményt adó szolgáltatók döntő többsége kisvállalkozás. A kuponos értékesítést szervező cégek rengeteget költenek hirdetésekre, naponta 2-3 millió embert érnek el, ráadásul általában csak sikerdíjat kérnek. Egy kisvállalkozás nem tud sokat reklámra költeni, igazából ez egy közösségi reklámszervezés.

A bónuszokkal és kuponokkal csak kiegészítő marketingeszközként célszerű élniük a vállalkozásoknak, évente csak néhány alkalommal. A kuponos kedvezmények célja az, hogy a vásárló egyszer kipróbálja, megszeresse a szolgáltatást, vagy a terméket és utána törzsvendég legyen. Vannak persze kuponvadászok is, akik kizárólag kuponnal veszik igénybe a szolgáltatásokat, de a szolgáltatók szerencséjére csak kevesen.

A szolgáltatóknak egyébként észnél is kell lenniük, mivel a közösségi vásárlóoldalon a korábbi vevők értékelhetik is őket. A kuponos oldalnak nem érdeke a rosszhírű szolgáltatóval együttműködnie.

(Origo, 2015. október 21.)

 

Szorgosan lapátol a Bónusz Brigád

Nem sokat vacakolt, meg is lett a haszna, négyszerest ugrott.

                                                                                                                                                                                                                             blokkk.com

Több mint négyszeresére nőtt egy év alatt az interneten bónuszokat értékesítő cég, a Bónusz Brigád nyeresége, 2013-ban 66,8 millió forint nettó profitot ért el.

 

A nyereség megugrása a cég szerint elsősorban a vállalkozás átalakítására vezethető vissza. A Bónusz Brigád megalakulása, 2010. óta átalakult az online kuponpiac, amely világszerte az e-kereskedelem szerves részévé vált. A cég arra számít, hogy profitja tovább nő majd, valamint a magyar online kuponpiac mellett a teljes internetes kereskedelmi piacon is terjeszkedhet. A cégvezetés tízszeres profitnövekedést és az online kereskedelemben vezető pozíciót akar elérni. Hát, a törekvéssel nincs baj, de ekkora lépéshez tőke is kell, nem is kevés, tesszük hozzá mi, szerkesztők.

 

2014. első kilenc hónapjában a cég bruttó forgalma 20 százalékkal nőtt 2013-hoz képest, a nettó árbevétel közel 16 százalékkal. A Bónusz Brigád 2014. nyarán az európai kuponos piacon elsőként bevezette az utánvétes vásárlást, így a megvásárolt árut a futárnál, vagy az átvételi ponton is ki lehet fizetni. A cég kínálatában kezdetben szolgáltatások szerepeltek, majd megjelentek az utazási ajánlatok, 2012. óta pedig termékek is kedvezményesen vásárolhatók.

Az utóbbi négy évben összesen 20 ezer ajánlat jelent meg az internetes közösségi vásárlóportálon, az árengedményekkel pedig ez idő alatt 12 milliárd forintot takarítottak meg a vásárlók. A legtöbb bónuszt a Szépművészeti Múzeum részéről értékesítettek, ezzel 15 ezer látogató jutott el kedvezményesen a múzeumba.

Budapesten kívül nyolc nagyvárosban - Szeged, Miskolc, Debrecen, Kecskemét, Pécs, Győr, Székesfehérvár és Nyíregyháza - érhetőek el a cég ajánlatai, további terjeszkedést a társaság egyelőre nem tervez. A vállalkozás az egyes városokban helyi képviselőkkel dolgozik, akik felkutatják a helyi szolgáltatók ajánlatait, lealkudják az áraikat, majd a Bónusz Brigád meghirdeti az ajánlatokat saját közösségének.

A Bónusz Brigádnak több mint 3000 partnere van, amelynek több mint 60 százaléka visszatérő ügyfél. Az internetes közösségi felület forgalma 2013-ban 1,9 milliárd forint volt, a tavalyi 442 millió forintos árbevételét pedig a forgalomból származó 23 százalékos jutalék adta.

 

Megint csak a szerkesztő számol: egyszerűsítve 2013-ban 2 milliárd forgalom volt a BB oldalán. Azt mondják, négy év alatt 12 milliárdot spóroltak az oldal igénybevevői, hát ez egy évben (durván leegyszerűsítve) 3 milliárd forint. Ez azt jelenti, megint csak nagyjából, hogy 5-6 milliárd forint értékű árut, szolgáltatást lehetett megvenni 2 milliárd forintért a BB-nél. A jutalékot az eladó adja.
(Népszabadság, 2014. november 8.)
 

Bónusz, kupon, aranyoskáim!

2013. nyertese a Bónusz Brigád, de a Kupon Világ sem utolsó.

                                                                                                                                                                                                                            blokkk.com

A weboldal fejlesztésének befejezése, a portfólió további bővítése, meg egy országjáró kampány szerepel a Bónusz Brigád 2014. évi tervei között. A szolgáltatás internetes oldala 2013. decemberében újult meg, de a 2013-as év több jelentős változást is hozott. Júliusban indult el a mobiltelefonra optimalizált verzió, valamint ehhez kapcsolódik, hogy átalakították az e-mail kommunikációt és a hírlevelet is. Ez utóbbi már mobilra optimalizált, mivel jelentős potenciált láttak a Bónusz Brigádnál a mobiltelefonos vásárlókban. A tapasztalatok szerint ők többet költenek, mint a személyi számítógépen keresztül vásárlók, hűségesebbek, ezen túl rendkívül gyorsan nő a számuk. Ez egyébként egybeesik a nemzetközi irányzatokkal.


2013. jelentős változása volt a szolgáltatás felületén, hogy bevezették az alkategóriákat, ami jól mutatja a legnagyobb jelentőségű változást. Már nem csak impulzusvásárlókat szolgál ki a Bónusz Brigád, hanem szinte webáruházként működik. Ennek megfelelően 24 órás kiszállítást kínálnak, pick-pack pontokon átvehetők a termékek, továbbá igyekeznek földrajzilag is közelebb jutni a vásárlókhoz. Ennek jegyében a nagyvárosokban található Vista utazási irodákkal kötöttek egy megállapodást, így az oldalon keresztül vásárlók ott is kifizethetik készpénzzel a megvett szolgáltatásokat, termékeket, vagy éppen további tájékoztatást kaphatnak.

Az indulást követően jellemzően különböző akciós szolgáltatásokat kínáló Bónusz Brigád portfóliójában egyre nagyobb szerepet játszanak a termékek, részesedésük a teljes forgalomból az utolsó negyedévben már 30 százalék körüli volt.

Látványos növekedést produkáltak a múlt évben az utazási ajánlatok is, 2014-ben is ez a terület lesz az egyik célpont. (Ez talán összefügg a last minute rendszerrel.) A Bónusz Brigád szolgáltatásaival eddig már 9 milliárd forintot spóroltak a vásárlóknak. A közösségi vásárlói oldal forgalma 2012-ben 1,9 milliárd forint volt.

Magyarországon 2010. őszén kezdték meg működésüket a nagy közösségi vásárlói oldalak, az eNET adatai szerint 2013. első kilenc hónapjában 4 milliárd forint átmenő forgalmat értek el ezek a szolgáltatók, a vásárlók pedig összesen 8,4 milliárd forintnyi megtakarítást értek el a segítségükkel. (No, ez kisebb, mint amit a BB mond.)

Az eNET adatai szerint a három legnagyobb hazai bónuszos-kuponos szolgáltató 2013-ban az első három negyedévben együtt 9200 ajánlatot hirdetett meg, ami az összes ajánlat 69 százaléka. A teljes piacon értékesített 736 ezer bónusz-kupon 78 százaléka az ő tevékenységükhöz kötődött. Mind az értékesítési darabszámok, mind a meghirdetett ajánlatok szempontjából a Bónusz Brigád z első. Háromszor annyi ajánlatot hirdetett meg és kétszer annyi bónuszt-kupont értékesített, mint a második helyen álló Kupon Világ.

(Világgazdaság, 2014. január 14.)

 

 
 

blokkk.com      kirakatles      f » blokkk.com